راهنما صنعت 8 ژانویه 2025 0 نظر

مطالعات امکان سنجی یک پروژه چیست؟

طرح امکان‌سنجی، جهت تامین مالی طرح‌های سرمایه‌گذاری، جهت ارائه به سرمایه‌گذاران و بانک تهیه و تدوین می‌شود. تا با برنامه زمان‌بندی پیش‌بینی شده و منابع مورد‌نیاز و همچنین با بررسی درآمدها و شرایط بازگشت سرمایه، سرمایه‌گذار یا بانک را متقاعد سازد که در پروژه سودآوری سرمایه گذاری ویا مشارکت ‌‌کند. بررسي توجيه‌پذيري سرمايه‌گذاري در سه بخش مطالعات بازار، فني و مالي امکان‌پذیر است.

انواع مطالعات امکان سنجی:

  • مطالعات فنی Technical Study
  • مطالعات طرح امکان‌سنجی Feasibility Study
  • مطالعات مقدماتی طرح امکان‌سنجی Pre-Feasibility Study
  • مطالعات فرصت Opportunity Study

مطالعات فنی در امکان سنجی پروژه ها

شامل مطالعات امکان سنجی محل اجرای طرح، معرفی محصول، مشخصات محصول، میزان توليد، میزان زمین و ساختمان ، تاسیسات و ماشین‌آلات مورد‌نیاز، محاسبه ميزان سرمايه‌گذاري ثابت و در گردش، محاسبه هزینه های تولید(مواد اولیه، نیروی انسانی، سوخت و روشنایی، تعمیر و نگهداری، استهلاک دارایی ها) می باشد.

مطالعات اقتصادی(بازار) در امکان سنجی پروژه ها

شامل مطالعات امکان سنجی شناسایی بازار هدف، عرضه و تقاضا، بررسی واردات و صادرات، پیش بینی عرضه و تقاضا آتی و تصمیم سازی در خصوص ورود و یا عدم حضور در این بازار

مطالعات مالی در امکان سنجی پروژه ها

در مطالعات مالی صورت های مالی شرکت و یا پروژه مورد بررسی قرار گرفته و به کمک نرم افزار های تخصصی شاخص های مالی شامل نرخ بازگشت سرمایه (IRR)  ( NPV) ، حاشیه سود، دوران بازگشت سرمایه، منابع و مصارف سرمایه گذاری و … مورد بررسی قرار می گیرد. برای دریافت مشاوره با گروه راهنما صنعت تماس بگیرید.

پیام بگذارید